Наші контакти
Тел (англ, пол, укр): +1-248-890-7155
Тел (укр, рос): +38-093-578-1498
Viber: +1-248-890-7155
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Імміграція через працевлаштування (EB - visa)

Імміграція через працевлаштування (EB - visa)

Кожного року приблизно 140,000 імміграційних віз отримують особи через працевлаштування. Оскільки осіб, що подають документи на імміграційну візу через працевлаштування, є набагато більше, ніж доступних віз, то ця група іммігрантів поділяється на категорії відповідно до певних пріоритетів.

Імміграційні візи через працевлаштування поділяються на такі пріоритетні категорії:

Перша пріоритетна категорія (EB-1)

  • Особи, що продемонстрували виняткові здібності в науці, мистецтві, освіті, бізнесі або спорті, можуть отримати імміграційну візу, якщо їхня праця в їхній галузі отримала міжнародне визнання;
  • Визначні професори та дослідники, що мають як мінімум 3 роки досвіду у викладацькій чи науково-дослідницькій діяльності;
  • Виконавчі директори та менеджери міжнародних компаній, які як мінімум 1 рік пропрацювали у закордонній філії американської фірми.

Заявники на даний тип Зеленої Карти повинні надати документи, що підтверджують їх освіту, досвід, видатні досягнення, тобто їх становище визначного експерта у їхній галузі.

Друга пріоритетна категорія (EB-2) Особи з науковими степенями / Виняткові здібності

  • Особи з науковими степенями чи їх еквівалентом, які мають пропозицію роботу від працедавця у США;
  • Особи з винятковими здібностями у галузі науки, мистецтва чи бізнесу, діяльність яких принесе значну користь США і які мають запрошення від американського працедавця, також можуть подати клопотання про постійне проживання у США.

Заявники на даний тип Зеленої Карти повинні надати документи, що підтверджують їхні досягнення у галузі їхньої діяльності, які радше є видатними, аніж звичайними.

Третя пріоритетна категорія (EB-3) Професіонали / Кваліфіковані робітники / Некваліфіковані робітники

  • Професіонали, які мають щонайменше рівень бакалавра у своїй професії, також можуть подавати клопотання про Зелену Карту. Ця категорія включає архітекторів, інженерів, юристів, терапевтів, хірургів, вчителів та інших професії, що вимагають вищої освіти;
  • Кваліфіковані робітники, які мають як мінімум 2 роки досвіду у професії, по якій планують працювати у США;
  • Некваліфіковані які мають як менше 2 років досвіду у професії, по якій планують працювати у США.

Всі заявники у цій категорії повинні мати пропозицію роботи від американського працедавця.

Четверта пріоритетна категорія (EB-4) Спеціальні іммігранти

  • Священики або релігійні працівники можуть подавати клопотання про Зелену Карту, якщо вони мають пропозицію роботи в США. Заявники повинні мати як мінімум 2-річний досвід роботи у своїй спеціальності і бути вірним своєї церкви протягом щонайменше двох років;
  • Працівники або колишні працівники, що перебувають зараз на пенсії, закордонних американських урядових інституцій;
  • Особи, які проживають (чи проживали) у США і були (чи є) працівниками Панамського каналу чи міжнародних організацій на території США;
  • Особи, які перебували на дійсній службі у військових силах Сполучених Штатів;
  • Особи, які мають намір в’їхати до США, щоб працювати журналістами для Міжнародного Бюро Теле- та Радіомовлення під егідою Ради директорів теле- та радіомовлення.

П'ята пріоритетна категорія (EB-5) Створення робочих місць

Особи, які планують інвестувати у створення нового комерційного підприємства, можуть подати клопотання про Зелену Карту, яка їм надасть статус умовного резидента США. Цей статус можна буде потім змінити на постійний. Розмір капіталу може бути в окремих випадках що найменше 500,000 доларів США, але звичайно повинен перевищувати 1,000,000 доларів США. Інвестиції повинні створювати нове підприємство, на якому працюватиме щонайменше десять американських працівників на повний робочий день. Сам заявник повинен бути повноцінним працівником підприємства і безпосередньо керувати цим бізнесом на щоденній основі.

Каламар
Питання та Відповіді