Наші контакти
Тел: +38-093-578-1498
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Релігійний працівник (R - віза)

Релігійний працівник (R - віза)

R-1 віза є неімміграційною візою, передбаченою для осіб, які мають намір тимчасово перебувати на території США в протягом не більше 5 років, працюючи для неприбуткової релігійної організації в США як мінімум 20 годин на тиждень.

Є три категорії релігійних працівників – священики, професійні працівники та особи з релігійним покликанням.

  • Священики – це особи, яким дозволено визнаними релігійними конфесіями проводити богослужіння та виконувати інші обов’язки, які виконуються працівниками кліру. Ця категорія не включає людей, які є просто учасниками богослужінь. Священик повинен бути посвяченим у релігійний сан, щоб мати право проводити богослужіння і виконувати інші обов’язки священика.
  • Професійні працівники – це особи, які професійно працюють у церкві за фахом, який вимагає здобуття як мінімум ступеня бакалавра (або його іноземного еквівалента). Така церковна професія є діяльністю, яка стосується традиційних церковних практик, таких як співання літургії, катехизація.
  • Особи з релігійним покликанням ведуть спосіб життя, присвячуючи себе богові і склавши відповідну обітницю. Прикладами цієї категорії є монахи та сестри-монахині.

Для отримання цієї візи заявник повинен бути членом релігійної конфесії, яка має відповідну неприбуткову релігійну організацію (громаду) в США, протягом останніх двох років до подання клопотання про візу; наголошуємо на тому, що ця організація повинна бути звільненою від сплати податків.

Дружина/чоловік та неповнолітні діти (до 21 року) особи з R-1 візою можуть отримати R-2 візу.