Робоча віза

Робоча віза

Кожного року понад 90,000 осіб приїжджають до Канади у якості іноземних робітників. З погляду на сучасну демографічну ситуацію, коли сповільнюється зростання обсягу робочої сили і зростає попит на неї, планується запросити багато іноземних працівників до Канади, щоб задовольнити зростаючий попит на робочу силу.

Робоча віза є дуже популярною серед тих осіб, які хочуть працювати і жити в Канаді якомога швидше. Ця віза дозволяє не тільки працювати і жити в Канаді, а й служить для набуття досвіду роботи в Канаді. Федеральна програма, що займається іноземними працівниками, дозволяє їм працювати в Канаді протягом певного періоду часу, якщо їхні працедавці можуть доказати, що вони не можуть відповідних громадян чи постійних мешканців Канади для роботи на вакантній посаді і що прибуття цих працівників не матиме негативного впливу на канадський ринок робочої сили.

Наша компанія надає свої послуги іноземним робітникам, які хотіли б працювати у Канаді, та підприємствам й організаціям, які хотіли б запросити їх на роботу, щоб забезпечити потребу цих підприємств у робочій силі. Ми проаналізуємо Вашу ситуацію, щоб запропонувати найсприятливіше для Вас вирішення. При цьому ми керуватимемось такими міркуваннями:

  • потрібен чи ні іноземному робітникові дозвіл на роботу в тій спеціальності, в якій він планує працювати (тобто чи до цієї спеціальності ставиться вимога подачі клопотання про дозвіл на роботу);
  • якщо іноземному робітникові необхідний дозвіл на роботу, ми з’ясуємо, чи для його отримання потрібен відповідний висновок про ринок робочої сили (LMO). Для більшості спеціальностей такий висновок необхідно отримати перед тим, як подавати клопотання про дозвіл на роботу. Такий висновок підтверджує, що канадський працедавець має право наймати на роботу іноземного працівника;
  • чи існує міжнародна угода, згідно з якою іноземний працівник може отримати дозвіл на роботу.

Залежно від типу роботи, яку працівник планує виконувати у Канаді, а також від місця його проживання, може ставитись вимога проходження медичного обстеження перед в’їздом до Канади.

Якщо іноземний робітник отримав дозвіл на роботу, він має право жити і працювати у Канаді на протязі відповідного періоду часу, звичайно між 6 місяцями та 2 роками. Його дружина та діти також мають право працювати і навчатись у Канаді.

Іноземний працівник має право подати клопотання про постійне проживання у Канаді під час свого перебування у Канаді, що дозволить йому стати постійним мешканцем Канади без необхідності подавати таке клопотання за її межами.