Наші контакти
Тел (англ, пол, укр): +1-248-890-7155
Тел (укр, рос): +38-067-220-2773
Viber: +1-248-890-7155
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

НЕІММІГРАЦІЙНІ ВІЗИ / ШЕНГЕНСЬКА ВІЗА

НЕІММІГРАЦІЙНІ ВІЗИ / ШЕНГЕНСЬКА ВІЗА

Шенгенська віза – це документ, метою якого є спростити процес подорожування між країнами Шенгенської зони.

Шенгенська віза призначена для відпочинку та бізнесу. Шенгенську візу називають таком "туристичною". Якщо Ви отримали візу, то Ви маєте право вільно подорожувати по всіх країнах Шенгенської зони. Але Ви не маєте права залишатись на постійне проживання у Шенгенській зоні чи там працювати.

Типи віз:

Віза для транзиту в межах аеропорту (A – віза)
Отримання візи для транзиту в межах аеропорту вимагається від деяких подорожуючих для того, щоб вони мали право перебувати на транзитній території міжнародних аеропортів, без права перетину кордону самої країни, під час їхньої пересадки на інший літак. Така вимога отримати візу є винятком з загального права на транзитну подорож без візи через транзитні території міжнародних аеропортів.
Шенгенська транзитна віза (B – віза)
Транзитна віза дозволяю подорожуючим, які виїхали з однієї країни, що не є учасницею Шенгенської зони, до другої країни, яка теж не є учасницею Шенгенської зони, здійснити свою подорож через територію країни-учасниці Шенгенської зони. Ця віза може бути видана для одного чи багаторазових транзитів. Тривалість цієї візи визначається часом, який необхідний подорожуючому для здійснення його подорожі територією Шенгенської зони.
Короткотривала віза (C – віза)
Короткотривала шенгенська віза дозволяє її власникові відвідувати країни Шенгенської зони з метою туризму, відвідин друзів та родини, для проведення ділових зустрічей та інше. Їхнє перебування на території країн Шенгенської зони може бути безперервним або складатися з кількох короткотривалих візитів, залежно від того, чи видана віза є одноразовою чи багаторазовою.

Одноразова віза дозволяє перебувати на території країн Шенгенської зони безперервно протягом періоду часу, що не перевершує тривалості візи, причому максимальна тривалість візи не перевершує 90 днів. Додатковий період часу тривалістю 15 днів звичайно додається до кількості днів дозволеного перебування, вказаних на візі, якщо подорожуючий має необхідність перенести дату свого від’їзду на пізніше.

Багаторазова віза дозволяє перетинати кордон Шенгенської зони довільну кількість разів за умови, що загальна тривалість перебування на території країн Шенгенської зони не перевищує 90 днів на протязі 6 місяців від моменту першого перетину кордону Шенгенської зони. Це означає, що як тільки власник шенгенської візи пробув на території однієї чи кількох країн Шенгенської зони на протязі 90 днів, він повинен перебувати поза межами Шенгенської зони щонайменше 90 днів. Його перебування може бути безперервним або складатися з кількох короткотривалих візитів в межах дійсності його візи. Період дійсності багаторазової візи коливається між шістьма місяцями та п’ятьма роками, причому триваліші візи видаються особам, які можуть надати достатні гарантії законності їхнього перебування на території Шенгенської зони.

Каламар
Питання та Відповіді