Наші контакти
Тел: +38-093-578-1498
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Трансфер (L - віза)

Трансфер (L - віза)

Робоча віза L-1 видається працівникові міжнародної компанії, якого керівництво переводить на роботу в американську філію компанії, щоб працювати там на керівній або адміністративній посаді чи на посаді, що вимагає спеціальних знань. Ці два типи візи називаються відповідно L-1A та L-1B.

L-1 віза дозволяє переводити на роботу в американську філію заявника, якщо він пропрацював у закордонній філії свого працедавця як мінімум 1 повний рік на протязі останніх 3 років на відповідній керівній або адміністративній посаді чи на посаді, що вимагає спеціальних знань. Заявник повинен працювати в США на того самого працедавця. Він не зобов’язаний підлягати безпосередньо цьому працедавцеві. Він може отримувати зарплатню через проміжну компанію по працевлаштуванню або навіть працювати незалежним консультантом, якщо тільки вказаний працедавець зберігає контроль над працівником протягом його перебування в США.

L-1A візи призначені для осіб, які їдуть в США, щоб працювати на керівній або адміністративній посаді. На цій посаді вони повинні виконувати обов’язки керівника професійних працівників, причому вони повинні очолювати один з ключових відділів компанії. Особи на таких посадах займаються плануванням, керуванням та організацією діяльності компанії, вони керують іншими працівниками для виконання завдань компанії. Особи, які працюють на виконавських посадах чи безпосередньо на виробництві не підпадають під цю категорію, оскільки не є працівниками управлінської ланки. Початкова тривалість візи становить 3 роки і може бути продовжена двічі на 2 роки, отож максимальна тривалість візи 7 років.

L-1B візи призначені для осіб, які їдуть в США, щоб працювати на посаді, яка вимагає спеціальних знань та досвіду у роботі їхньої компанії – у виробничому процесі, у надаваних послугах, у технологіях. Знання, які є широко поширеними чи пов’язаними з відомими технологіями, а отже, можуть бути забезпечені працівниками, доступними для філії компанії у США, не вважаються підставою для видачі цієї візи. Рівень необхідних знань та необхідність запропонувати посаду в США саме цій особі повинні бути напряму пов’язані з комерційними інтересами працедавця. Початкова тривалість візи становить 3 роки і може бути продовжена на 2 роки, отож максимальна тривалість візи 5 років.

Віза L-1 стосується випадку, коли нова філія відкривається у США, якій потрібна досвідчена особа для роботи на керівній посаді, але компанія ще не може представити доказів своєї економічної діяльності у США. Новою вважається філія, яка займається бізнесом у США менше 1 року.

Щоб подати клопотання про отримання L-1 візи для працівника нової філії, компанія повинна представити докази про те, що вона має достатньо приміщень для офісу (наприклад, договори про оренду); що заявник на візу пропрацював у компанії щонайменше рік і що філія в США потребує його послуг на керівній посаді.

Віза типу L-1 Blanket призначена для компаній, які планують перевести на роботу в американську філію велику кількість працівників.

Значною перевагою L-1 Blanket візи є те, що заявник може подавати документи на отримання цієї візи безпосередньо у консульському відділенні посольства США на своїй батьківщині, а не подавати документи до імміграційної служби у США. Це не тільки значно скорочує тривалість очікування на візу, а й дозволить зекономити кошти самої компанії.

Щоб мати право на отримання L-1 Blanket візи, компанія повинна мати філію у США, що працює вже не менше року, мати не менше 3 закордонних філій, розмір продажів у США не менше25 млн. доларів, не менше 1000 працівників у США або отримати схвалення щонайменше 10 клопотань на видачу L візи протягом останніх 12 місяців.

L-2 віза видається дружинам/чоловікам та неповнолітнім дітям (до 21 року) осіб з L-1 візами, які мають намір проживати з ними в США.

Каламар
Питання та Відповіді