Наші контакти
Тел (англ, пол, укр): +1-248-890-7155
Тел (укр, рос): +38-093-578-1498
Viber: +1-248-890-7155
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Студентська (F/M - віза)

Студентська (F/M - віза)

Студент, який хоче навчатись в університеті чи іншому академічному навчальному закладі (середня школа, коледж, вища школа, яка не має професійно-технічного профілю) для отримання наукового ступеня чи сертифікату, повинен отримати студентську F-1 візу; ті, що мають намір навчатись у школах професійно-технічного профілю (торгова школа чи ремісниче училище), повинні отримати M-1 візу. Заявники повинні пояснити, чому вони мають намір навчатися саме в цьому навчальному закладі, а також продемонструвати фінансові можливості для оплати за повний курс навчання.

Студент, який хоче навчатись в університеті чи іншому академічному навчальному закладі (середня школа, коледж, вища школа, яка не має професійно-технічного профілю) для отримання наукового ступеня чи сертифікату, повинен отримати студентську F-2 візу; ті, що мають намір навчатись у школах професійно-технічного профілю (торгова школа чи ремісниче училище), повинні отримати M-2 візу. Заявники повинні пояснити, чому вони мають намір навчатися саме в цьому навчальному закладі, а також продемонструвати фінансові можливості для оплати за повний курс навчання.

Щоб отримати студентську візу, іноземні студенти спочатку повинні подати документи до відповідного навчального закладу в США і отримати підтвердження, що вони прийняті на навчання. Тоді заявник повинен подати документи на отримання візи, які продемонстрували б, що він має намір навчатись стаціонарно, тобто не менше 18 годин на тиждень. Він також повинен навести докази, що він має достатні засоби для оплати за навчання і проживання у США. Студенти повинні зберігати свою домівку в країні проживання і показати, які саме зв’язки з цією країною гарантують його повернення після закінчення навчання. Іноді ставиться також вимога пройти медичне обстеження і доказати відсутність судимості.

Академічна студентська віза дозволяє заявникові перебувати в США так довго, як довго триває його навчання. Як тільки стаціонарне навчання закінчене, студент може залишатись у США ще протягом 60 днів, щоб приготуватись до від’їзду. Протягом навчання студенти можуть працювати у своїй школі або поза школою, якщо така робота пов’язана зі школою, не більше 20 годин на тиждень. Більше того, щоб уникнути фінансових труднощів, студенти можуть подати документи на отримання дозволу на роботу поза школою тривалістю більше 20 годин на тиждень. А також студенти можуть залишитись після навчання на курс стажування тривалістю 1 рік, тобто працювати в галузі, безпосередньо пов’язаній з їхньою спеціальністю, або пройти таке стажування після першого року навчання.

Професійна студентська віза дозволяє заявникові перебувати в США протягом 1 року з можливістю її продовження до 3 років. Після закінчення стаціонарного навчання студент може залишатись у США ще протягом 30 днів, щоб приготуватись до від’їзду. Студенти також можуть проходити стажування тривалістю 1 місяць після кожних 4 місяців їхнього навчання, працювати в галузі, безпосередньо пов’язаній з їхньою професією.

Каламар
Питання та Відповіді
Подібні питання: