Наші контакти
Тел: +38-093-578-1498
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Туристична (B - віза)

Туристична (B - віза)

Гостьова віза призначена для осіб, що планують перебувати у США тимчасово з діловою метою B-1, для відпочинку чи лікування B-2. Якщо метою подорожі є ділові переговори, участь у науковій, освітній, професійній чи діловій конференції, розпорядження майном, заключення контракту, то подорожуючий повинен клопотатися про надання бізнес-візи B-1. Якщо метою подорожі є відпочинок, включаючи туризм, розваги, відвідини родини чи друзів, медичне лікування, участь в короткострокових навчальних курсах, діяльність у якомусь товаристві чи общині, то подорожуючий повинен клопотатися про надання туристичної візи B-2. Існує також об’єднана B віза, яка називається бізнес/особиста віза.

Заявники на гостьову візу повинні доказати, що вони виконують вимоги закону про імміграцію та громадянство США.

Згідно з законом, кожен заявник на візу розглядається як потенційний іммігрант. Отож сам заявник повинен доказати, що він не планує іммігрувати до США, представивши докази, що:

  • метою його поїздки є ділові справи або відпочинок;
  • він планує перебувати у США протягом обмеженого періоду часу;
  • він постійно проживає за межами США і в нього є певні обов’язки, які вимагають його повернення додому після закінчення його справ у США.

Заявники повинні продемонструвати, що вони відповідають класифікації гостя у відповідності з законами США. Бажано надати документи, що пояснюють мету поїздки, намір покинути США, спосіб оплати витрат на подорож.

Неможливо вказати точний перелік необхідних документів, оскільки обставини кожного окремого заявника відрізняються. Для тих, хто подорожує у справах бізнесу, наприклад, бажано представити лист від підприємства, в якому пояснено причину поїздки, вказано її тривалість і висловлено намір підприємства оплатити витрати на поїздку. Заявники можуть надати також інші документи на підтвердження мети їхньої поїздки, а також документи, які підтверджують їхні зв’язки з країною проживання, наприклад, наявність родини і робочого місця, що можуть служити гарантією їхнього повернення після короткотривалої поїздки до США.

У більшості випадків загальна тривалість бізнес-візи B-1 коливається в межах від 1 до 10 років, на протязі яких заявник може багато разів подорожувати до США.

Тривалість B-2 візи коливається в межах від 6 місяців до 5 років; одноразова віза звичайно дійсна 6 місяців, а багаторазова звичайно видається на 5 років, на протязі яких заявник може неодноразово перетинати кордон США для того, щоб займатись справами, які є метою для отримання його B-2 візи (туризм, відвідини родини чи друзів, медичне лікування і т. д.).

Тривалість перебування заявника на території США визначається працівником митної та прикордонної служби США в місці перетину кордону. Зазвичай кожен візит до США обмежується тривалістю, що не перевищує шести місяців, причому заявник не має дозволу на роботу в США. У деяких випадках ця тривалість може бути продовжена на наступні шість місяців; однак у такому випадку заявник повинен доказати, що його перебування в США залишається тимчасовим.

Каламар
Питання та Відповіді