Наші контакти
Тел (англ, пол, укр): +1-248-890-7155
Тел (укр, рос): +38-067-220-2773
Viber: +1-248-890-7155
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Артист / Спортсмен (P - віза)

Артист / Спортсмен (P - віза)

P-1 віза видається спортсменам та артистам, які отримали міжнародне визнання або особисто, або як члени колективу (команди, ансамблю, хору і т. п) за свої визначні досягнення і діяльність яких триває протягом значного періоду часу.

У випадку виконавця, його участь в колективі повинна тривати не менше одного року.

Артисти естради, циркові артисти та спортсмени для отримання цієї візи повинні надати такі документи:

  • письмовий експертний висновок від відповідної організації, яка займається організацією їх виступів;
  • докази про виступи у важливих спортивних змаганнях у США протягом минулого сезону;
  • докази про участь у міжнародних змаганнях у складі національної збірної;
  • докази про виступи у складі спортивних команд університетів чи коледжів у США протягом минулого сезону;
  • письмове підтвердження від керівництва даного спортивного об’єднання, яке детально пояснює, як саме заявник чи його команда мають міжнародне визнання;
  • письмове підтвердження від спортивного журналіста чи визнаного спортивного експерта, яке детально пояснює, як саме заявник чи його команда мають міжнародне визнання;
  • документація про присвоєння відповідного міжнародного рангу, якщо такий поділ на ранги існує в даному виді спорту; або
  • докази того, що заявник чи його команда отримали значну нагороду за перемогу у спортивних змаганнях.

P-1 віза призначена для артистів, циркових артистів та спортсменів, які мають наміри приїхати до США, щоб прийняти участь у змаганнях чи культурних заходах тривалістю менше одного року. Окремі спортсмени можуть отримати візу тривалістю на 5 років з можливим її продовження ще на 5 років, а команда може отримати візу тривалістю на один рік з можливим її багаторазовим продовженням ще на один рік. Заявники повинні мати домівку за межами США, яку вони не мають наміру покинути. Однак заявнику дозволяється також подавати клопотання про постійне проживання у США, зберігаючи P-1 статус.

Допоміжний персонал може супроводжувати заявників у їхній подорожі до США.

P-2 віза видається митцям і артистам, які мають домівку за межами США, яку вони не мають наміру покинути, і які їдуть до США як учасники двосторонньої програми обміну.

P-3 віза видається митцям і артистам, які мають домівку за межами США, яку вони не мають наміру покинути, і які їдуть до США як учасники комерційної чи некомерційної програми, яка є культурно унікальною.

P-4 віза видається дружинам/чоловікам та неповнолітнім дітям (до 21 року) осіб з P-1/P-2/P-3 візами, які мають намір проживати з ними в США. Власники P-4 візи можуть навчатися у приватних чи державних навчальних закладах США без необхідності отримання студентської візи. Вони також можуть подавати клопотання про надання їм дозволу на роботу.