Наші контакти
Тел: +38-093-578-1498
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Імміграція через родинний зв’язок (IR/F - visa)

Імміграція через родинний зв’язок (IR/F - visa)

Одним зі способів імміграції до США є отримання імміграційної візи через близького родича, який є громадянином або постійним мешканцем США.

Всіх іммігрантів, які можуть отримати право постійного проживання на території США, можна розділити на дві великі групи – це найближчі родичі громадян США (перша група) і родичі громадян та постійних мешканців США (друга група), яким видається обмежена кількість імміграційних віз щороку.

Група найближчих родичів громадян США включає їхніх батьків, чоловіків/дружин та неодружених дітей до 21-річного віку. Їхнім імміграційним візам присвоюється номер, як тільки клопотання їхніх родичів буде схвалене Імміграційною службою. Після цього вони можуть подати документи на отримання імміграційної візи у консульство США в країні їх постійного проживання. Якщо ж заявник перебуває на території США, то може подати документи безпосередньо до Імміграційної служби США.

Існують також дві категорії неімміграційних віз, які дозволяють нареченим (K-1 віза) та чоловікам/дружинам (K-3 віза) громадян США приїхати до США ще перед тим, як їхнє клопотання про імміграційну візу буде схвалено.

K-1 віза, відома також як віза нареченого/нареченої дозволяє нареченому/нареченій громадянина США приїхати до США для того, щоб одружитись зі своїм обранцем. Щоб отримати K-1 візу, наречені повинні зустрітись на протязі останніх двох років, їхні відносини повинні бути справжніми, і вони повинні мати намір одружитись протягом 90 днів після приїзду. З моменту подачі клопотання на K-1 візу до моменту її отримання у консульстві проходить приблизно 4-8 місяців. З моменту подачі клопотання на постійне проживання в США після одруження до моменту отримання Зеленої Карти проходить приблизно 4-9 місяців. Неодружені діти нареченого/нареченої мають право на отримання K-2 візи.

K-3 віза видається чоловікові/дружині громадянина США. Призначення цієї візи полягає в тому, щоб не розлучати родини на час розгляду справи про постійне проживання. Це є неімміграційна віза, яка дозволяє чоловікові/дружині перебувати в США протягом 3 років, поки іде розгляд клопотання. Ця віза є багаторазовою, тобто її власник може покидати і повертатись до США; вона може бути продовжена на наступні 2 роки. Неодружені діти чоловіка/дружини громадянина США мають право на отримання K-4 візи.

Щоб отримати візу чоловіка/дружини, Ви повинні бути одружені з громадянином США і Ви повинні надати докази реальності Вашого одруження – свідоцтво про одруження, спільні фінансові документи (напр., витрати на спільне проживання), листи від Ваших друзів, які знають про Ваші стосунки.

Родичі, що належать до другої групи, повинні чекати, аж поки номер їхньої імміграційної візи стане доступним згідно з такою системою пріоритетів:

Перша пріоритетна категорія:
Неодружені діти (віком понад 21 рік) громадян США. Кожного року ця категорія отримує 23400 імміграційних віз. На даний момент особи, що належать до цієї категорії, очікують приблизно 4 роки на отримання своєї імміграційної візи.
Друга пріоритетна категорія:
Чоловіки/дружини та неповнолітні діти (до 21 року) постійних мешканців США, а також їх повнолітні неодружені діти. Кожного року ця категорія отримує 114200 імміграційних віз. Чоловіки/дружини та неповнолітні діти отримують 77% доступних віз; на даний момент особи, що належать до цієї підкатегорії, очікують декілька місяців на отримання своєї імміграційної візи. повнолітні неодружені діти постійних мешканців США отримують 23% доступних віз; на даний момент особи, що належать до цієї підкатегорії, очікують приблизно 5 років на отримання своєї імміграційної візи.
Третя пріоритетна категорія:
Одружені діти громадян США. Кожного року ця категорія отримує 23400 імміграційних віз. На даний момент особи, що належать до цієї категорії, очікують приблизно 8 років на отримання своєї імміграційної візи.
Четверта пріоритетна категорія:
Брати/сестри громадян США. Кожного року ця категорія отримує 65000 імміграційних віз. На даний момент особи, що належать до цієї категорії, очікують приблизно 8 років на отримання своєї імміграційної візи.