Наші контакти
Тел (англ, пол, укр): +1-248-890-7155
Тел (укр, рос): +38-093-578-1498
Viber: +1-248-890-7155
Skype: kalamar_trans
e-mail: kalamar_trans@yahoo.com

Віза через родинний зв’язок

Віза через родинний зв’язок

Щоб забезпечити міцність сімейних стосунків, пріоритетом номер 1 канадської імміграційної політики є об’єднання родин. Громадяни Канади та її постійні мешканці, які досягли 18-річного віку, можуть служити спонсорами для надання статусу постійних мешканців таким членам їхніх родин:

  • Дружина/чоловік, що перебувають з ними в офіційному чи цивільному шлюбі
  • Діти, що перебувають на їхньому утриманні
  • Батьки, дідусі/бабусі
  • Інші родичі за умови відсутності родичів у вище перелічених категоріях

Віза для дружини/чоловіка

Громадяни Канади та її постійні мешканці, що проживають у Канаді, мають право клопотатися про надання статусу постійних мешканців їхнім чоловікам/дружинам, що перебувають з ними в офіційному чи цивільному шлюбі, та їхнім дітям, що перебувають на їхньому утриманні. Заявник та його дружина/чоловік (тобто спонсор) повинні бути офіційно одружені або проживати разом протягом не менше 1 року. Імміграційна служба повинна бути переконаною у справжності сімейного зв'язку між заявником та його дружиною/чоловіком та щирості їхніх почуттів, бажанні разом жити в Канаді.

Канадський спонсор повинен не тільки мати намір проживати разом зі своєю дружиною/чоловіком, а й бути в стані підтримувати її фінансово без необхідності звертатись по допомогу до соціальних служб. Після отримання візи дружина/чоловік набуває право постійного проживання у Канаді. Від спонсора вимагається забезпечувати фінансово свою дружину/чоловіка протягом трьох (3) років та дітей, що перебувають на утриманні, протягом десяти (10) років. Ті, що вже попередньо подавали клопотання про надання статусу постійного мешканця іншим родичам, повинні доказати, що вони мають достатньо коштів для ще одного спонсорства.

Ви можете також клопотатися про надання статусу постійного мешканця Вашому партнерові однакової з Вами статі, якщо Ви офіційно одружені і можете представити Ваше свідоцтво про одруження, видане однією з канадських провінцій або Бельгією, Голландією, Норвегією, Південною Африкою, Іспанією, Швецією, штатом Каліфорнія (з 16 червня 2008 року до 5 листопада 2008 року), штатом Массачусетс, штатом Нью-Гемпшир, штатом Коннектикут, штатом Айова, штатом Вермонт.

Віза для дітей, що перебувають на утриманні

Громадяни Канади та її постійні мешканці, що проживають у Канаді, мають право клопотатися про надання статусу постійних мешканців їхнім дітям, які перебувають на їхньому утриманні. Син/донька вважаються такими, що перебувають на утриманні, якщо:

  • вони молодші 22 років і не перебувають у шлюбі
  • вони є студентами стаціонарної форми навчання і перебувають на утриманні батьків, починаючи як мінімум з 22-річного віку або з моменту їхнього одруження (у випадку осіб, що одружились до досягнення 22-річного віку) або
  • вони є фінансово залежними від батьків, починаючи ще з віку до досягнення 22 років, з причини їхньої інвалідності.

Спонсор повинен підписати зобов’язання забезпечувати дитину фінансовою підтримкою протягом 10 років або до досягнення нею 25-річного віку, залежно від того, яка подія наступить швидше.

Віза для батьків та дідусів/бабусь

Канада підтримує великі сім’ї! Імміграційне законодавство дозволяє особам, які мають дітей або внуків у Канаді, які є громадянами Канади або її постійними мешканцями, отримати статус постійного мешканця, якщо їхні родичі готові надати їм матеріальну підтримку у Канаді. Канадський спонсор повинен підписати зобов’язання забезпечувати батьків чи дідуся/бабусю фінансовою підтримкою протягом 10 років. Для цього спонсор повинен доказати, що його прибутки є достатні для такого роду зобов’язань. Окрім того, заявник повинен пройти медичне обстеження та імміграційний контроль до свого прибуття до Канади.

Віза для інших родичів

Громадяни Канади та її постійні мешканці, що проживають у Канаді, мають право клопотатися про надання статусу постійних мешканців їхнім дітям, братам/сестрам, племінникам/племінницям та онукам, які є сиротами, не досягли 18-річного віку і не перебувають у шлюбі.

Громадяни Канади та її постійні мешканці, які не мають жодних родичів у Канаді чи поза межами Канади, які входили б у вище зазначені категорії, мають унікальну можливість служити спонсорами для їх віддаленого родича. Канадський спонсор повинен бути готовим забезпечити цього родича матеріальною підтримкою. Спонсор повинен підписати зобов’язання забезпечувати цього родича фінансовою підтримкою протягом певного періоду після його прибуття. Отож спонсор повинен продемонструвати, що його прибутки є достатніми для забезпечення такої підтримки на вказаний період. Окрім того, заявник повинен пройти медичне обстеження та імміграційний контроль до свого прибуття до Канади.